Skip to main content
24 & 25 de maig 2025

El Cos Sensorial _ Poètiques Perceptives del Sistema Nerviós
Body-Mind Centering®

L’experiència succeeix en primer lloc a nivell cel·lular. El sistema nerviós és el sistema de registre del cos. Grava les nostres experiències i les organitza en forma de patrons. Després d’això, pot recuperar l’experiència i modificar-la, integrant-la amb patrons d’altres experiències prèvies.

El sistema nerviós és l’últim a saber, però, una vegada que sap, es converteix en el centre de control principal dels processos psicofísics. Pot iniciar l’aprenentatge d’una experiència nova mitjançant la creativitat i el joc.

El sistema nerviós subjeu a l’alerta, el pensament i la precisió en la coordinació, i estableix la base perceptiva des de la qual observem els nostres mons intern i extern i interactuem amb ells.

Contingut:

 • Principis del Body-Mind Centering® en el treball amb el sistema nerviós
 • Anatomia experiencial i iniciació del moviment des del sistema nerviós
 • La percepció: una clau en la reorganització del sistema nerviós i patrons somàtics
 • Embriologia experiencial del sistema nerviós.
 • Pràctiques d’arrelament i flotabilitat
 • Estètiques de la sensorialidad en la pràctica creativa, artística i terapèutica
 • Dermografías: pell, xarxa superficial i noves estructures nervioses
 • Sentit hàptic: el contacte amb el món
 • Reversió i desreversió de les vies nervioses en l’experiència traumàtica

Facilita

MÓNICA EZQUERRA

Educadora Somàtica del Moviment BMC® Body-Mind Centering® School
Desenvolupament Evolutiu del Moviment Infantil BMC® 
Psicoteràpia Integrativa i Eneagrama. Programa SAT Claudio Naranjo
Artista Plàstica

VEURE MÉS

Durant els últims set anys, el meu creixent interès pel cos com a centre de tot procés, m’orienta a formar-me en Educació Somàtica i Psicoteràpia Integrativa, amb el focus en l’estudi experiencial de sistemes corporals: Sistema Ossi, Nerviós, Endocrí, Muscular, Òrgans, Fàscia i Lligaments, Sentits i Percepció, Fluids, Patrons Neurocelulares de Desenvolupament, Reflexos Primitius, Reaccions de Redreçament, Respostes d’Equilibri, Desenvolupament Ontogenético, Desenvolupament Embriològic, Fonaments Embriològics del Moviment.

La meva formació en el camp de l’Educació Somàtica ha estat, i és, de la mà de professionals altament qualificades, referents internacionals en el camp de l’educació i psicoteràpia somàtica; Bonnie Bainbridge Cohen, Walburga Glazt, Silvia Mamana, Katy Dymoke, Patricia Gracia, Sara Jaleco, Nina Wenhert, Erik Bendix, Gloria Desideri, Anne Expert, Mark Rietema, Anne Garrigues, Olive Bieringa, Federica Antonelli i Susan Aphosian.
Tinc estudis professionals de Ioga i, de manera amateur, estudis en l’àmbit de la dansa i l’escena. Practicant de Moviment Autèntic, meditació Vipassana i budisme Vajrayana amb Lama Tsondru. També vaig caminar el procés Feeding your Demons amb Lama Yudron ye l processo SAT de Psicoteràpia Integrativa i Eneagrama del Dr. Claudio Naranjo.

He col·laborat amb el Centre de Formació del Professorat i Innovació Educativa de Castella i Lleó oferint cursos d’educació somàtica per al professorat de secundària i primària amb el projecte educatiu ‘La presència del docent a l’aula’ i també per al professorat del Conservatori Professional de Música Cristóbal Halfter.

Soc membre professional de la Body-Mind Centering® Association i integrant de l’equip de Movimiento Atlas, entitat oficial per a Body-Mind Centering® España.

Investigo sobre les relacions entre percepció, moviment, cos i paisatge. Desplego un estil docent caracteritzat per un abordatge del cos i els seus processos minuciós, sensible i profund, eclèctic i delicat, interpel·lada per les íntimes relacions entre espai, cos, paisatge, microcosmos i llenguatge poètic. Sensible a la diversitat, permeto aprofundir el material d’una forma progressiva i clara.

Dirigit a

 • Psicòlegs, Psicoterapeutes Gestalt, Focussing i altres enfocaments i pràctiques afins com Neurolingüística, Mediació o el Coaching
 • Sanitaris, Mèdics, Fisioterapeutes, Terapeutes Ocupacionals, Logopedes, Terapeutes corporals.
 • Professionals de l’àmbit de les Arts Escèniques, la Dansa i la Música
 • Professionals de l’àmbit de l’Educació (inclosa Educació Especialitzada i Inclusiva) i el Treball Social.
 • Professionals del Treball Corporal, l’Educació Somàtica.
 • Qualsevol persona interessada en l’aprenentatge corporitzat i la re-educació de patrons a través del moviment i la facilitació manual

Inscripció

Per a més informació o per inscriure’t al cicle complet envia un correu electrònic.

Subscriu-te al newsletter

  CERCLE VITAL
  Carrer Major de Sarrià, 60
  Sarrià de Ter – 17840 Girona

  Pedido0
  No hay productos
  Continuar comprarndo
  0
  Open chat
  Hola 👋
  Com podríem ajudar-te?