Skip to main content
Terapia gestalt

Inici GENER 2025

Acompanyament integral a la Salut des de l’Osteopatia i la PNI

Una visió general de la Vida des de l’Osteopatia i la PNI (Psiconeuroimmunologia)

Aquesta proposta es desenvoluparà en tres mòduls de cap de setmana impartits per Andrés Cuadrado Rodríguez titulat en fisioteràpia, osteopatia i PNI, a continuació pots veure les dates i el contingut de cada taller.

18-19 GENER 2025 Mòdul 1
Introducció a la complexitat del cos humà i la regulació Neurològica y endocrina.

El cos humà és un sistema complex i fascinant, resultat d’una interacció constant i dinàmica entre molècules, cèl·lules, teixits, òrgans i sistemes. Aquest curs té com a objectiu proporcionar un enteniment profund d’aquesta complexitat, permetent als participants explorar i comprendre els símptomes més enllà del seu origen estructural.
En aquest primer mòdul, presentarem la intricada complexitat del cos humà, abordant com els símptomes poden ser indicatius d’una multitud de factors interrelacionats. El nostre enfocament anirà més enllà del diagnòstic estructural, explorant el context i les circumstàncies en les quals aquest abordatge és més eficaç.
El sistema nerviós i el sistema endocrí són fonamentals en aquest marc de coneixement.
Analitzarem detalladament com aquests sistemes són informats des de qualsevol punt del cos (aferències), com exerceixen les seves funcions i com podem influir en la seva activitat per a millorar la salut i el benestar.

Metodologia i Enfocament
Al llarg dels tres mòduls d’aquesta formació, adoptarem un enfocament integrador i acte referencial, permetent als participants correlacionar i integrar la nova informació amb els seus coneixements previs. L’objectiu és construir un marc de coneixement robust que aculli i enriqueixi les eines i tècniques que cada alumne ja posseeix.

Objectius del Taller

 1. Proporcionar un enteniment profund i holístic del cos humà com un sistema complex.
 2. Capacitar als participants per a identificar i comprendre els símptomes des d’una perspectiva contextual i multifactorial.
 3. Explorar el funcionament i la interrelació del sistema nerviós i endocrí, i com influir en aquests sistemes de manera efectiva.
 4. Integrar i aplicar el coneixement adquirit per a abordar casos clínics complexos amb una varietat d’eines pràctiques i eficaces.

Beneficis per als participants

En finalitzar el taller, els participants estaran equipats amb:

 • Un marc de coneixement integral que els permetrà començar a comprendre i abordar la complexitat del cos humà.
 • Noves eines i tècniques per a enriquir la seva pràctica professional.
 • Habilitats per a integrar coneixements previs amb nous enfocaments, millorant així la seva capacitat per a manejar casos clínics complexos.
15-16 MARÇ 2025 Mòdul 2
Optimització del Sistema Digestiu i Abordatge de la Síndrome Metabòlica.

En el context actual, els nostres hàbits alimentaris i de vida influeixen significativament en l’obtenció de substrats, la gestió de l’energia disponible i l’eliminació de les deixalles metabòliques.

Aquests factors es converteixen en un desafiament constant per a moltes persones, sovint sense que elles mateixes siguin conscients d’aquests problemes.
En aquest mòdul, ens centrarem en comprendre el funcionament del sistema digestiu i en com optimitzar el seu rendiment. Abordarem les principals disfuncions digestives i oferirem eines pràctiques per a manejar-les de manera efectiva. L’objectiu és proporcionar als participants un coneixement profund que els permeti millorar la seva salut digestiva i, per tant, el seu benestar general.

A continuació, explorarem la síndrome metabòlica, una de les principals problemàtiques de salut en la societat actual, sovint silent i subdiagnosticada. Utilitzarem un enfocament evolutiu per a entendre els mecanismes biològics i comportamentals que contribueixen al desenvolupament d’aquesta síndrome. Aquest enfocament ens permetrà identificar estratègies preventives i terapèutiques més efectives.

Metodologia i Enfocament

Al llarg del taller, mantindrem una perspectiva integradora, vinculant aquest coneixement amb els altres mòduls per a proporcionar una visió holística del cos humà. Entendrem i abordarem a l’ésser humà com un sistema complex, on cada component està interrelacionat i ha de ser considerat en conjunt.

Objectius del Taller

 1. Proporcionar un coneixement exhaustiu sobre el funcionament i l’optimització del sistema digestiu.
 2. Identificar i abordar les principals disfuncions digestives amb eines pràctiques i basades en l’evidència.
 3. Analitzar la síndrome metabòlica des d’un context evolutiu per a entendre les seves causes i desenvolupar estratègies efectives de prevenció i tractament.
 4. Integrar aquests coneixements amb una perspectiva global, reconeixent la complexitat i la interrelació dels sistemes corporals.

Beneficis per als Participants

Al finalitzar el taller, els participants estaran capacitats per a:

 • Comprendre y optimitzar el funcionament del seu sistema digestiu.
 • Identificar y abordar les dles disfuncions digestives més importants de manera efectiva.
 • Entendre la síndrome metabòlica des d’una perspectiva evolutiva

Aquest taller està dissenyat per a professionals de la salut, estudiants i qualsevol persona interessada a millorar la seva comprensió del sistema digestiu i de la síndrome metabòlica, proporcionant eines pràctiques i un marc teòric robust per a abordar aquests desafiaments.

17-18 MAIG 2025 Mòdul 3
Sistemes de Regulació i Detoxificació del Cos y propostes generals de intervenció des de l’Osteopatia i la PNI.

En aquest tercer mòdul, ens endinsarem en els sistemes de regulació del cos humà, abordant funcions crítiques que són fonamentals per a mantenir l’equilibri i la salut. Aquest mòdul tancarà la formació integrant tot el coneixement adquirit i proposant intervencions pràctiques i efectives.

Sistema Immunitari i la seva Connexió amb la Funció Digestiva i Metabòlica
Explorarem en profunditat el sistema immunitari, partint de la seva estreta relació amb la funció digestiva i metabòlica. Entendrem com aquests sistemes s’interrelacionen i com el seu correcte funcionament és essencial per a mantenir una resposta immunitària efectiva i equilibrada.
Entrarem a completar la inflamació crònica de baix grau, introduïda ja en el mòdul anterior.

Funcions de Detoxificació: Mecanismes i Estratègies
Analitzarem les funcions de detoxificació de l’organisme, identificant com i per què la nostra càrrega tòxica pot augmentar en el context modern.
Estudiarem els mecanismes que el cos posseeix per a eliminar toxines i com podem optimitzar aquests processos per a mantenir el cos en el millor estat possible.

Integració de Realitats Clíniques i Símptomes
Ens centrarem en integrar les realitats clíniques i els símptomes que sovint passen desapercebuts en la pràctica clínica diària.
Aquest enfocament ens permetrà correlacionar símptomes amb disfuncions subjacents en els sistemes de regulació i detoxificació, facilitant una comprensió més completa i precisa de les condicions de salut dels pacients.

Intervencions Generals per a la Salut i la Vida
Per a tancar la formació, proposem intervencions generals, senzilles i pràctiques que ajudin els pacients i consultants a acostar-se a un estat òptim de salut. Aquestes intervencions estaran basades en el coneixement integrat dels mòduls previs, assegurant un abordatge holístic i eficaç… Però, sobretot, el sentit comú.

Objectius del Taller

 1. Comprendre en profunditat les funcions del sistema immunitari i la seva connexió amb la digestió i el metabolisme.
 2. Analitzar els mecanismes de detoxificació del cos i estratègies per a optimitzar-los.
 3. Integrar símptomes i realitats clíniques amb les funcions reguladores del cos per a una millor comprensió i maneig de la salut.
 4. Proposar intervencions generals basades en un enfocament integrat i holístic per a millorar la salut dels pacients.

DATES

Mòdul 1
18-19 GENER 2025

Mòdul 2
15-16 MARÇ 2025

Mòdul 3
17-18 MAIG 2025

HORARI
Dissabte
9:00 a 14:00 i de 15:30 a 18:00
Diumenge
9:00 a 14:00 i de 15:30 a 18:00

PREUS

PREU PROGRAMA COMPLET
750€

DESCOMPTES PER INSCRIPCIÓ ANTICIPADA

Abans del 31/10/24: 635 €
Del 01/11/24 al 30/11/24: 695 €
A partir del 01/12/24: 750

Hi ha la possibilitat de fer el pagament fraccionat: envia’ns un correu electrònic a info@cerclevital.com

Inscripció

Facilita

Andrés Cuadrado Rodríguez

Fisioterapeuta 2006
Máster en Posturología 2009
Osteòpata DO 2017
Formació en Nutrició Ortomolecular 2019
E.U. En psiconeuroinmunología 2022

Després de diplomar-me en fisioteràpia en 2006, he acumulat una vasta experiència en diversos entorns clínics i hospitalaris. La meva trajectòria professional inclou treball en el Consorci Sanitari Integral, l’Hospital General de l’Hospitalet, i des de 2012, a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.
La meva pràctica abasta la fisioteràpia musculoesquelètica ambulatòria i hospitalària, amb una destacada implicació en els serveis de Traumatologia, Neurologia, Geriatria, Pneumologia i Vigilància intensiva, especialment durant i després de la pandèmia de COVID-19, la qual cosa ha estat una font significativa d’aprenentatge.
A més de la meva pràctica clínica, he coordinat serveis de rehabilitació domiciliària en tres hospitals de Barcelona, incloent-hi l’Hospital del Sagrat Cor i l’Hospital de Sant Rafael.

Des de 2009, també gestiono una consulta privada on puc expressar-me professionalment sense les limitacions d’un entorn hospitalari, gaudint del tracte directe i personalitzat amb els pacients.

Després d’obtenir el meu títol en fisioteràpia, vaig realitzar cursos d’actualització en l’avaluació i tractament de patologies d’extremitats, vaig completar un Màster en posturologia i Podoposturología a la Universitat de Barcelona, i des de 2011, he aprofundit en l’osteopatia amb Roland Lorilleux a l’Escola del Concepte Osteopático.
Continuo ampliant el meu coneixement en Fisiologia i PsicoNeuroInmunología, i he rebut formació en Nutrició Ortomolecular amb el Dr. Juan Pedro Ramírez i Xavi Bardina.

Apassionat per entendre els mecanismes darrere dels símptomes i la teràpia manual, el meu enfocament sempre ha estat buscar més enllà de la superfície per a entendre les disfuncions del cos humà.

Dirigit a

Aquest programa està dissenyat per a completar la formació de professionals de la salut i estudiants que busquen una comprensió profunda i holística dels sistemes reguladors del cos. Proporciona eines pràctiques i coneixements integrats per a abordar la salut de manera efectiva.

La formació és teoricopràctica, oferint no sols eines de treball, sinó també un marc de coneixement ampli que enriqueixi l’enfocament professional dels participants. El nostre objectiu no és simplement ensenyar tècniques, sinó proporcionar el coneixement necessari perquè cada professional pugui adaptar i aplicar les seves pròpies eines dins d’un esquema de treball millorat i actualitzat.

Més informació

Per a més informació escriu al nostre correu electrònic

Subscriu-te al newsletter

  CERCLE VITAL
  Carrer Major de Sarrià, 60
  Sarrià de Ter – 17840 Girona

  Pedido0
  No hay productos
  Continuar comprarndo
  0
  Open chat
  Hola 👋
  Com podríem ajudar-te?