Skip to main content
Programa Acostat

ELS DIVENDRES

Mètode Feldenkrais

És un mètode d’aprenentatge a través del moviment i de l’autoconsciència.
Es pot impartir la sessió de forma grupal i en aquest cas l’instructora guia als i les alumnes des de la instrucció verbal perquè puguin construir la seqüència de moviment de la lliçó del dia.
Es pot treballar de forma individual, i en aquest cas el diàleg es fa de forma no verbal i amb contacte.

La sessió grupal té el nom ATM: Awarness Through Movement. Dura 1 hora. Es treballa sovint estirat/da a terra, però també assegut/da o dret/a. Les seqüències de moviment tenen a veure amb el moviment quotidià, i amb moviment que vam fer durant el desenvolupament infantil.
Són moviments efectuats amb comoditat, els i les alumnes treballen l’acció del moviment; i amb l’atenció, observen com ho realitzen. És una manera d’accedir al cervell per ordenar les xarxes neuronals i així portar més eficiència al nostre sistema nerviós.

La sessió individual s’anomena IF: Integration Functional. Dura 1 hora i es treballa a la camilla i amb la roba quotidiana. L’instructora proposa moviments a l’alumne/a a través del contacte i la manipulació, també es treballa des de la comoditat. És un espai on la persona pot portar la seva temàtica concreta per donar un punt d’inici a la sessió (una inquietud, una curiositat, una dificultat, un desig).

La pràctica del Feldenkrais permet als i a les alumnes reorganitzar els seus moviments per treure hàbits no adequats i perjudicials. Té efectes a nivell psico-corporal variats:

  • Millora el benestar físic i emocional
  • Augmenta la llibertat de moviment
  • Redueix dolors crònics
  • Millora la flexibilitat, la coordinació i destreses, l’actuació artística/esportiva
  • Ajuda a prevenir lesions
  • Augmenta la vitalitat i la creativitat. Els i les alumnes recuperen un sentit jove del moviment

Aquest mètode s’utilitza en varis sectors com l’esport, la creació artística, la rehabilitació….

DIVENDRES

HORARI
8:00 a 9:00h

PREU

PREU MENSUAL:
50 € / 1  Sessió semanal

PREU PER SESSIÓ:
15 €

Inscripció

Per a més informació i inscripcions escriu-nos per correu electrònic.

Facilita

JULIE FLOTAT

Instructora del mètode Feldenkrais, ballarina/performer, docent, llicenciada en Psicologia.

Vaig fer part de la meva formació a França (el meu país d’origen) i part a Espanya (des de 2001). Visc a Catalunya des de 2008. Ensenyo la dansa i el mètode Feldenkrais a la província de Girona i sobretot al Baix Empordà.

Treballo també amb aquest eina en l’àmbit artístic i creatiu al món de la dansa, del teatre i del cinema. Practico Feldenkrais perquè m’ajuda a ser més agil a la meva vida. Em permet establir una relació més propera a mi mateixa, i em desenvolupo millor en el meu entorn i de manera més satisfactòria i més clara. El meu gest i la meva dansa han guanyat en complexitat i amb una profunditat i una coherència subtil.

Dirigit a

A qualsevol persona que vulgui millorar  l’ús que fa del seu cos i de la seva ment. És un sistema d’aprenentatge, i les eines principals són el moviment i l’atenció.
Tothom té el seu lloc a l’aula. Sovint comparteixen l’espai gent jove amb gent gran, esportistes, músics, persones que pateixen d’un dolor crònic, persones que vulguin entendre millor com funcionem…
Totes i tots tenim en alguns moments desig de canvis en alguns aspectes de la nostra vida, i com deia M.E. Todd, una pionera en l’educació somàtica:
“Canviar actituds corporals és una manera de canviar actituds mentals i viceversa. Encaminar-se en aquests canvis obre la possibilitat d’augmentar la llibertat d’acció i una millor protecció del que és viu.”
Es pot consultar més informació a la web de l’Associació Espanyola de Feldenkrais
https://www.asociacionfeldenkrais.es/

Subscriu-te al newsletter

    Pedido0
    No hay productos
    Continuar comprarndo
    0
    Open chat
    Hola 👋
    Com podríem ajudar-te?