Skip to main content

Inici 9 NOVEMBRE 2024

Programa de Supervisió

Espai de trobada, col·laboració, suport i construcció del coneixement. Per a professionals de la psicoteràpia i la relació d’ajuda.

PRESENTACIÓ
EL LLOC ON ENS HEM COL·LOCAT

Resulta que hem triat exercir una professió, la finalitat de la qual no és l’estudi o la generació d’un producte, i l’objecte de la qual no és la matèria inerta o els éssers vius no humans.
Hem decidit col·locar-nos en el paper d’impulsors del canvi – ja sigui la finalitat d’aquest l’increment de la salut física o psíquica, l’aprenentatge, el desenvolupament personal i social… -.
El nostre objecte d’intervenció és l’ésser humà. La nostra intervenció passa del tècnic al relacional. Interactuem amb un ésser viu, que té una història, que està en un procés de canvi constant, i que té voluntat pròpia.

EL MODEL

El model en el qual s’insereix aquesta proposta, parteix d’uns postulats fonamentals que ha recollit l’enfocament humanista i que ha donat pas a la intervenció “centrada en la persona”, relacional i de desenvolupament de la consciència.
Aquests postulats sorgeixen de l’observació dels éssers vius:

  • Qualsevol ésser viu des del seu estat de llavor o embrió, està programat genèticament, per a desenvolupar el conjunt de potencialitats inherents a la seva espècie; fins a arribar a la seva plenitud, a partir de la qual, generarà altres vides.
  • El desplegament d’aquest procés, depèn de les condicions contextuals en les quals es desenvolupa.
  • Aquestes condicions i el seu impacte en l’ésser humà, no són determinants. El seu desenvolupament pot canviar al canviar les condicions contextuals.
  • El context essencial en l’ésser humà com a la resta dels mamífers, és el relacional, des del seu estat embrionari fins al final dels seus dies.

D’aquests postulats bàsics es deriva el nostre enfocament teòric-metodològic.

LA SUPERVISIÓ

Constitueix l’espai útil per als professionals que ens hem situat en aquest lloc, el qual, no sols és d’una gran complexitat i subtilesa, sinó que implica, a més, responsabilitat i pot implicar càrrega emocional i desgast.
Facilita el desenvolupament de l’eina que som nosaltres mateixos, atès que el mitjà fonamental per el procés de canvi és la relació.
Crea un context de seguretat, confiança i col·laboració, que dóna suport emocional i obre al procés col·lectiu de transformació de la pràctica en experiència i d’aquesta, a la construcció del coneixement professional.

Permet:

  • Expressar
  • Compartir
  • Investigar i interpel·lar-se
  • Obrir-se a diverses experiències, òptiques i modes de fer
  • Posar claredat, ordre i consciència a la intervenció i l’estil des del qual la duem a terme
  • Rebre escolta, comprensió, acolliment i suport
  • Reflexionar
  • Explorar alternatives d’intervenció
  • Descobrir els aspectes personals que estan de fons de les nostres intervencions
  • Descontaminar aquestes intervencions d’aspectes personals que les distorsionin
  • Desenvolupar destreses i revisar actituds i valors
  • Descobrir el posicionament i modelar el rol professional

DESENVOLUPAMENT DE LES TROBADES

Cada sessió es desenvoluparà al llarg de 4 supervisions individuals que aniran seguides d’una roda grupal des de la qual, qui vulgui, podrà expressar i explorar allò amb què ha ressonat del sorgit en la supervisió. Al final de la sessió hi haurà un espai per a recollir les preses de consciència, reflexions i aprenentatges extrets de les supervisions. També hi haurà la possibilitat de fer
algunes reflexions i preguntes teòric-metodològiques.
Aquesta estructura s’adaptarà a les necessitats del grup i a les demandes sorgides en la presentació de la sessió inicial.

REQUISITS INDISPENSABLES

  1. Haver completat la formació d’una professió en l’àmbit de l’atenció personal
  2. Estar posicionat/ada en un enfocament de treball relacional i de consciència
  3. Estar acompanyant processos d’atenció personal
  4. Realitzar un compromís d’assistència, implicació, transparència i confidencialitat

DATES

2024
9 NOVEMBRE
14 DESEMBRE

2025
11 GENER
1 FEBRER
1 MARÇ
12 ABRIL
3 MAIG
7 JUNY

HORARI
Dissabtes de 9:30 a 14:30h

PREUS

PREU PROGRAMA COMPLET
895 €

DESCOMPTES PER INSCRIPCIÓ ANTICIPADA

Abans del 31/08/24: 750 €
Del 01/09/24 al 15/09/24: 830 €
A partir del 16/09/24: 895 €

Possibilitat de pagament fraccionat, envia’ns un correu electrònic a info@cerclevital.com

Inscripció

Facilita

Angeles Gordillo

CARMEN VÁZQUEZ

Sóc diplomada en Arts aplicades, Treball social i Teràpia cognitiu-social i m’he format en Teràpia Gestalt, Teràpia integrativa (programa SAT) i he cursat diverses formacions a l’Escola de Integració Psico-corporal (E.T.I.P.C.) de Barcelona, que era dirigida pel psicòleg Marc Costa. M’estic formant en “Dansa contemplativa i Dharma art”. He treballat en l’àmbit de l’art, la didàctica, la formació, la intervenció social, la supervisió i la psicoteràpia. Fa més de trenta anys que treballo com a formadora de professionals de la intervenció social en diferents entitats socials, universitats, col·legis professionals i entitats de l’administració. També he col·laborat en projectes de formació i supervisió a Mèxic i a Brasil. He participat en la formació de terapeutes en diferents escoles.

Per més de vint anys he treballat com a supervisora d’alumnes en pràctiques i professionals de l’àmbit social i psicoterapèutic i he impartit formació de supervisors/es en universitats de Barcelona, Girona, Deusto i Múrcia. També vaig participar com a professora en la formació de supervisors organitzada pel Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.
He publicat diversos articles sobre la intervenció social des d’un enfocament gestàltic, el procés de canvi humà, la relació d’ajuda i la supervisió.

Sóc co-autora del llibre: “Supervisió. Espai d’aprenentatge significatiu. Instrument per a la gestió”. Bubok 2017 (2a ed.)

En l’actualitat continuo treballant com a formadora, supervisora i psicoterapeuta. 

Dirigit a

Psicòlegs, Psicoterapeutes i altres professionals de l’Atenció Personal que desitgin treballar des de l’òptica de la Relació d’Ajuda i el desenvolupament de la consciència.

Més informació

Per a més informació escriu al nostre correu electrònic

Subscriu-te al newsletter

    Pedido0
    No hay productos
    Continuar comprarndo
    0
    Open chat
    Hola 👋
    Com podríem ajudar-te?