Skip to main content
21 & 22 JUNY 2025

El Cos Invertebrat / La Dansa de l’Embrió
Body-Mind Centering®

Les primeres setmanes de vida intrauterina són una època extremadament formativa per als éssers humans. Els nostres patrons bàsics de moviment sorgeixen en l’úter, són presents en el naixement i es desenvolupen durant el primer any de vida. Durant aquest període desenvolupem els fonaments de les nostres habilitats de moviment i perceptives, i travessem les fites que estableixen les bases per a la nostra relació amb nosaltres mateixos/es, els altres i el món.

L’embriologia experiencial, desenvolupada des de fa més de cinquanta anys per Bonnie Bainbridge Cohen, referent mundial en aquest àmbit, és un camp emergent que des de fa anys desperta un interès creixent entre professionals dedicats al procés psicoterapèutic, el moviment, el bodywork, les teràpies corporals i manuals. Amb profundes implicacions i aplicacions psicològiques, aquest treball ofereix una aproximació als fonaments embriològics del nostre moviment i organització psicològica i espacial.

En un marc de cura i delicadesa exquisit explorem les tres primeres setmanes de la nostra vida intrauterina a través d’un bell treball de corporització de l’espai versus l’estructura. Oferim una experiència sensible, dins del marc de la memòria embrionària en el cos adult. No és l’objecte de la nostra exploració induir a experiències o estats regressius ni tampoc catàrtics. Re-apropiar-nos de la memòria embriològica encara latent, ens permet posar-la al servei de la dansa de la vida, dels nostres processos psicològics i estats perceptius, sensorials, motors i atencionals. La intel·ligència de l’embrió segueix present en els nostres cossos adults.

Contingut:

  • Dansa preconceptiva i implantació. Qualitats d’òvul i esperma per a moviment, consciència i espai relacional
  • Desenvolupament del nucli central: eixos corporals i arrelaments
  • Estructures embrionàries de suport intern
  • El sentit de protecció i nutrició. Sacs embrionaris
  • Columnes Toves: Tub Neural, Tub Digestiu i Notocorda
  • Relació i eix cor-cervell. La dansa de l’embrió
  • Ritmes i patrons primerencs. Respiració embriològica
  • Autoregulació en el cos adult: fonaments embriològics de la Teoria Polivagal; un nou paradigma més enllà del nervi vague

DATES

21 & 22 JUNY 2025

HORARI
Dissabte i diumenge de 9:00 a 17:30h

PREU

PAGAMENT PER TALLER
260 € (1.560 € els 6 tallers)

PAGAMENT CICLE COMPLET (6 tallers)
1.435 € (239 € per taller)

DESCOMPTE PER INSCRIPCIÓ ANTICIPADA AL CICLE COMPLET
1.295 € fins al 30/11/2024
(216 € per taller)

Hi ha la possibilitat de fer el pagament fraccionat: envia’ns un correu electrònic a info@cerclevital.com

Inscripció

Facilita

MÓNICA EZQUERRA

Educadora Somàtica del Moviment BMC® Body-Mind Centering® School
Desenvolupament Evolutiu del Moviment Infantil BMC®
Psicoteràpia Integrativa i Eneagrama. Programa SAT Claudio Naranjo
Artista Plàstica
Pràctica i Didàctica de Movimiento Auténtico
Actualment realitzant el Programa Especialista BMC®

Durant els últims set anys, el meu creixent interès pel cos com a centre de tot procés, m’orienta a formar-me en Educació Somàtica i Psicoteràpia Integrativa, amb el focus en l’estudi experiencial de sistemes corporals: Sistema Ossi, Nerviós, Endocrí, Muscular, Òrgans, Fàscia i Lligaments, Sentits i Percepció, Fluids, Patrons Neurocel·lulars de Desenvolupament, Reflexes Primitius, Reaccions de Readreçament, Respostes d’Equilibri, Desenvolupament Ontogenètic, Desenvolupament Embriològic i Fonaments Embriològics del Moviment.

VEURE MÉS

La meva formació en el camp de l’Educació Somàtica ha estat, i és, de la mà de professionals altament qualificades, referents internacionals en el camp de l’educació i psicoteràpia somàtica; Bonnie Bainbridge Cohen, Walburga Glazt, Silvia Mamana, Katy Dymoke, Patricia Gracia, Sara Jaleco, Nina Wenhert, Erik Bendix, Gloria Desideri, Anne Expert, Mark Rietema, Anne Garrigues, Olive Bieringa, Federica Antonelli i Susan Aphosian.

Tinc estudis professionals de Ioga i, de manera amateur, estudis en l’àmbit de la dansa i l’escena. Practicant de Moviment Autèntic, meditació Vipassana i budisme Vajrayana amb Lama Tsondru. També vaig caminar el procés Feeding your Demons amb Lama Yudron i el procés SAT de Psicoteràpia Integrativa i Eneagrama del Dr. Claudio Naranjo.

He col·laborat amb el Centre de Formació del Professorat i Innovació Educativa de Castella i Lleó oferint cursos d’educació somàtica per al professorat de secundària i primària amb el projecte educatiu ‘La presència del docent a l’aula’ i també per al professorat del Conservatori Professional de Música Cristóbal Halfter.

També he col·laborat i ho segueixo fent en l’actualitat amb l’Institut del Teatre.

Sóc membre professional de la Body-Mind Centering® Association i integrant de l’equip de Movimiento Atlas, entitat oficial per a Body-Mind Centering® Espanya.

Investigo sobre les relacions entre percepció, moviment, cos i paisatge. Desplego un estil docent caracteritzat per un abordatge del cos i els seus processos, minuciós, sensible i profund, eclèctic i delicat, interpel·lada per les íntimes relacions entre espai, cos, paisatge, microcosmos i llenguatge poètic. Sensible a la diversitat, permeto aprofundir el material d’una forma progressiva i clara.

Dirigit a

  • Psicòlegs, Psicoterapeutes, Gestalt, Focussing i altres enfocaments i pràctiques afins com Neurolingüística, Mediació o el Coaching
  • Sanitaris, Mèdics, Fisioterapeutes, Terapeutes Ocupacionals, Logopedes, Terapeutes corporals
  • Professionals de l’àmbit de les Arts Escèniques, la Dansa i la Música
  • Professionals de l’àmbit de l’Educació (inclosa Educació Especialitzada i Inclusiva) i el Treball Social
  • Professionals del Treball Corporal i l’Educació Somàtica
  • Qualsevol persona interessada en l’aprenentatge corporitzat i la re-educació de patrons a través del moviment i la facilitació manual

Més informació

Des de Cercle Vital volem facilitar en la mesura del possible, el transport des de l’estació de Tren / Autobus i la pernoctació en el propi espai per persones de fora de Girona.

Per a més informació escriu al nostre correu electrònic.

Subscriu-te al newsletter

    Pedido0
    No hay productos
    Continuar comprarndo
    0
    Open chat
    Hola 👋
    Com podríem ajudar-te?