Skip to main content

24 OCTUBRE 2024

Programa d’Entrenament en Teràpia Integrativa

Espai de formació, entrenament i afinació de l’ofici a través de la Teràpia Integrativa

PRESENTACIÓ

Si considerem que teràpia és aquella forma d’acompanyament que, des d’una actitud d’implicació sentida i mitjançant tècniques i mètodes aplicats des d’un cert marc teòric, facilita un procés de transformació en la persona o persones acompanyades, hem de pensar que el/la professional terapeuta haurà de conèixer el mitjà en el qual intervindrà i conèixer els recursos dels quals pot disposar per a realitzar aquest acompanyament.
Un procés terapèutic implica una seqüència de trobades de comunicació conscient en la qual es construeix una relació transformadora per al pacient. És un art que s’aprèn i requereix un entrenament.

TERÀPIA INTEGRATIVA

La Teràpia Integrativa és una forma d’abordatge terapèutic que reuneix elements de diferents enfocaments. A partir de la Teràpia Gestalt, l’enfocament psicodinàmic, la Psicoteràpia Reichiana, l’Anàlisi Bioenergètica, l’Eneagrama, l’Arteràpia i una certa perspectiva Psicoespiritual, ens proporciona un bon mapa de treball i uns recursos d’intervenció excepcionals de cara al desenvolupament de l’ofici terapèutic.

PROGRAMA

Podem considerar una sèrie de coordenades que ens poden servir per a elaborar aquest mapa del qual parlem i sobre els quals podem donar suport a la nostra particular manera de treballar.

  • Criteris de Salut i Objectius de la Teràpia Integrativa. El lloc de Terapeuta i el de Pacient.
  • Entrevista Inicial i Recollida de Dades.
  • L’historial del/la Pacient, el seu Sistema Familiar i Història personal.
  • Actitud i escolta. El nivell de presència i la seva afinació en la detecció dels moviments de la persona acompanyada.
  • Nivells d’experiència. El nivell d’energetització, el llenguatge corporal, l’acompanyament de les manifestacions emocionals, el maneig del relat, etc.
  • L’estructura d’una Sessió i Cicle Gestàltic. L’enquadrament, la clarificació de la demanda (i la hipòtesi de treball), energetització i acció corresponent, contacte i recollida, elaboració i integració .
  • Etiologia del Caràcter. El llenguatge del símptoma, les defenses i bloquejos.
  • Disseny d’una Proposta de Treball. Com propiciar un procés de transformació.
  • Tècniques d’Intervenció.
  • Etapes d’un Procés Terapèutic.
  • Relació, Transferència i Contratransferencia.

DATES

2024
24 OCTUBRE
21 NOVEMBRE
19 DICIEMBRE
 
2025
16 GENER
13 FEBRER
3 ABRIL
8 MAIG
5 JUNY
3 JULIOL

HORARI
Dijous de 12:00 a 14:30h

PREU

PREU PROGRAMA COMPLET
630 €

Hi ha la possibilitat de fer el pagament fraccionat: envia’ns un correu electrònic a info@cerclevital.com

Inscripció al cicle

Facilita

Angeles Gordillo

RAMÓN BALLESTER

Mestre (UPM, 1975). Artista, pintor. Psicoterapeuta Gestalt pel Taller de Gestalt de Barcelona (1989). Arterapeuta. Formador de arterapeutes i terapeutes gestàltics des de 1990. Psicoteràpia Integrativa (programa SAT, 1992-2000). Psicoteràpia Clínica Integrativa pel IPETG-Alacant (1998). Membre Didacta i Supervisor de la AETG (Associació Espanyola de Teràpia Gestalt) (2016), reconegut per la FEAP (Federació Espanyola d’Associacions de Psicoteràpia) (1997). Co-fundador i docent de l’Escola de Gestalt de Girona. Creador i co-director de l’Escola d’Arteràpia del Mediterrani (2000-2018). Director de la Formació de Gestalt de l’Institut Humanista de Granollers. Co-fundador i docent de “Estudi del Caràcter” (2016), equip de professionals per a la Promoció i Formació de Psicoteràpia Integrativa.

Dirigit a

Aquest treball està dirigit naturalment a terapeutes, docents o professionals de la relació d’acompanyament. Tal com està orientat, no cal tenir pacients o alumnes.

Més informació

Per a més informació escriu al nostre correu electrònic

Subscriu-te al newsletter

    Pedido0
    No hay productos
    Continuar comprarndo
    0
    Open chat
    Hola 👋
    Com podríem ajudar-te?