Skip to main content
13 & 14 de juliol

Columnes Embriològiques en el Cos Adult
Body-Mind Centering®

Les primeres setmanes de vida intrauterina són una època extremadament formativa per als éssers humans. Els nostres patrons bàsics de moviment sorgeixen en l’úter, són presents en el naixement i es desenvolupen durant el primer any de vida. Durant aquest període desenvolupem els fonaments de les nostres habilitats de moviment i perceptives, i travessem les fites que estableixen les bases per a la nostra relació amb nosaltres mateixos, els altres i el món.

L’embriologia experiencial, desenvolupada des de fa més de cinquanta anys per Bonnie Bainbridge Cohen, referent mundial en aquest àmbit, és un camp emergent que des de fa anys desperta un interès creixent entre professionals dedicats al procés psicoterapèutic, el moviment, el bodywork, les teràpies corporals i manuals. Amb profundes implicacions i aplicacions psicològiques, aquest treball ofereix una aproximació als fonaments embriològics del nostre moviment i organització psicològica i espacial.

En un marc de cura i delicadesa exquisit explorem les tres primeres setmanes de la nostra vida intrauterina a través d’un bell treball de corporització de l’espai versus l’estructura. Oferim una experiència sensible, dins del marc de la memòria embrionària en el cos adult. No és l’objecte de la nostra exploració induir a experiències o estats regressius ni tampoc catàrtics. Re-apropiem de la memòria embriològica encara latent, ens permet posar-la al servei de la dansa de la vida, dels nostres processos psicològics i estats perceptius, sensorials, motors i atencionals. La intel·ligència de l’embrió segueix present en els nostres cossos adults.

Contingut:

 • Dansa preconceptiva i implantació. Qualitats d’òvul i esperma per a moviment, consciència i espai relacional
 • Desenvolupament del nucli central: eixos corporals i arrelaments
 • Estructures embrionàries de suport intern
 • El sentit de protecció i nutrició. Sacs embrionaris
 • Columnes Toves: Tub Neural, Tub Digestiu i Notocorda
 • Relació i eix cor-cervell. La dansa de l’embrió
 • Ritmes i patrons primerencs. Respiració embriològica
 • Autoregulació en el cos adult: fonaments embriològics de la Teoria Polivagal; un nou paradigma més enllà del nervi vague

Facilita

MÓNICA EZQUERRA

Educadora Somàtica del Moviment BMC® Body-Mind Centering® School
Desenvolupament Evolutiu del Moviment Infantil BMC®
Psicoteràpia Integrativa i Eneagrama. Programa SAT Claudio Naranjo
Artista Plàstica

VEURE MÉS

Durant els últims set anys, el meu creixent interès pel cos com a centre de tot procés, m’orienta a formar-me en Educació Somàtica i Psicoteràpia Integrativa, amb el focus en l’estudi experiencial de sistemes corporals: Sistema Ossi, Nerviós, Endocrí, Muscular, Òrgans, Fàscia i Lligaments, Sentits i Percepció, Fluids, Patrons Neurocelulares de Desenvolupament, Reflexos Primitius, Reaccions de Redreçament, Respostes d’Equilibri, Desenvolupament Ontogenético, Desenvolupament Embriològic, Fonaments Embriològics del Moviment.

La meva formació en el camp de l’Educació Somàtica ha estat, i és, de la mà de professionals altament qualificades, referents internacionals en el camp de l’educació i psicoteràpia somàtica; Bonnie Bainbridge Cohen, Walburga Glazt, Silvia Mamana, Katy Dymoke, Patricia Gracia, Sara Jaleco, Nina Wenhert, Erik Bendix, Gloria Desideri, Anne Expert, Mark Rietema, Anne Garrigues, Olive Bieringa, Federica Antonelli i Susan Aphosian.
Tinc estudis professionals de Ioga i, de manera amateur, estudis en l’àmbit de la dansa i l’escena. Practicant de Moviment Autèntic, meditació Vipassana i budisme Vajrayana amb Lama Tsondru. També vaig caminar el procés Feeding your Demons amb Lama Yudron ye l processo SAT de Psicoteràpia Integrativa i Eneagrama del Dr. Claudio Naranjo.

He col·laborat amb el Centre de Formació del Professorat i Innovació Educativa de Castella i Lleó oferint cursos d’educació somàtica per al professorat de secundària i primària amb el projecte educatiu ‘La presència del docent a l’aula’ i també per al professorat del Conservatori Professional de Música Cristóbal Halfter.

Soc membre professional de la Body-Mind Centering® Association i integrant de l’equip de Movimiento Atlas, entitat oficial per a Body-Mind Centering® España.

Investigo sobre les relacions entre percepció, moviment, cos i paisatge. Desplego un estil docent caracteritzat per un abordatge del cos i els seus processos minuciós, sensible i profund, eclèctic i delicat, interpel·lada per les íntimes relacions entre espai, cos, paisatge, microcosmos i llenguatge poètic. Sensible a la diversitat, permeto aprofundir el material d’una forma progressiva i clara.

Dirigit a

 • Psicòlegs, Psicoterapeutes Gestalt, Focussing i altres enfocaments i pràctiques afins com Neurolingüística, Mediació o el Coaching
 • Sanitaris, Mèdics, Fisioterapeutes, Terapeutes Ocupacionals, Logopedes, Terapeutes corporals.
 • Professionals de l’àmbit de les Arts Escèniques, la Dansa i la Música
 • Professionals de l’àmbit de l’Educació (inclosa Educació Especialitzada i Inclusiva) i el Treball Social.
 • Professionals del Treball Corporal, l’Educació Somàtica.
 • Qualsevol persona interessada en l’aprenentatge corporitzat i la re-educació de patrons a través del moviment i la facilitació manual.

Inscripció

Per a més informació o per inscriure’t al cicle complet envia un correu electrònic.

Subscriu-te al newsletter

  CERCLE VITAL
  Carrer Major de Sarrià, 60
  Sarrià de Ter – 17840 Girona

  Pedido0
  No hay productos
  Continuar comprarndo
  0
  Open chat
  Hola 👋
  Com podríem ajudar-te?